Geiranger-båttur: Kom tett innpå naturen og lokalhistoriene

Bli med oss i Bonseye på en vakker Geiranger-båttur. Vi gir deg den beste måten å oppleve Geirangerfjorden på, der du kommer tett på naturen og har den desidert mest spektakulære utsikten. Våre ansatte brenner for yrket sitt og er opptatt av å gi deg en helt unik opplevelse av det vi anser som Norges kanskje vakreste natur. En Geiranger-båttur inkluderer synet av kjente fossefall, slik som De Syv Søstre, Friaren og Brudesløret. Vi gir deg de lokale historiene, og du får oppleve fossefallene slik de bør oppleves – fra fjorden. Våre RIB-båter bringer deg nær vannoverflaten og tett innpå sjøsprøyten og de majestetisk bratte fjellene. Se attraksjonene på nært hold!

Et fredet stykke Norge

Geirangerfjorden er del av verdensarvlisten til UNESCO, og avbildet på utallige kunststykker gjennom historien. Dette er ikke uten grunn. Geiranger er også kåret av National Geographic til å være blant de best bevarte verdensarvstedene, og vi i Bonseye er stolte av å kunne være med på å gjøre vårt for å ivareta denne prestisjetunge plasseringen. Vår flåte består av en fulldreven elektrisk båt og tre lavutslippsbåter. Med en elektrisk RIB vil du ikke høre andre lyder enn den naturen har å by på, og hos oss er bærekraftighet og ivaretagelse av dette vakre stedet en topprioritert. Ta gjerne en kikk på våre nettsider for å få et lite innblikk i hva våre båtturer kan by på, der har vi lagt ut videoer og bilder.

Geiranger-båttur: Kom tett innpå naturen og lokalhistoriene

Tett på lokalhistoriene

Visste du at odelsrett avhenger av at gården må ha vært i familien i minst fire generasjoner? På mange av gårdene i Geirangerfjorden ble gårdbrukeren omtalt som odelsmann allerede i 1603. Det er mange spor i historiebøkene som er med på å fortelle historien om livene til de folkene som bodde og levde i de bratte fjellene som omkranser Geirangerfjorden. Vi i Bonseye er lidenskapelig opptatt av å formidle vår kunnskap om disse livene til deg. Dette er kunnskap vi har tilegnet oss via offentlige arkiv, bygdebøker og lokale ildsjeler som møtte de siste menneskene som bodde på disse fraflyttede gårdene. Mange av gårdene er restaurerte, og disse kan du se under vår Geiranger-båttur, mens andre er tatt av snøskred eller stein- og jordskred. På noen gårder står kun steinene igjen som historiefortellere.

Kontakt oss i dag for å booke din opplevelse, vi ser frem til å vise deg Geirangerfjordens vakreste utsikter. Du kan nå oss ved å ringe oss på telefon 479 63 091, ved å sende en e-post til post@bonseye.no eller ved å bestille direkte på vår nettside. Du finner også brukeromtaler og nyheter på vår Facebook-side, i tillegg til vakre turbilder på vår Instagram. Skulle du ha spørsmål eller spesielle forespørsler, for eksempel omkring priser og tilgjengelighet, ta gjerne direkte kontakt med oss. Vi ser fram til å høre fra deg!

Book online nå!

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Hvor lang er båtturen?

Vår guidede Geiranger-båttur er på 1 time. Dette er en rolig tur som gir deg tid til å nyte de vakre omgivelsene. Vi sørger for at du hører det som blir sagt ombord, og at du får mulighet til å hygge deg på turen. Du vil få oppleve de kjente fossefallene, se gårder som klamrer seg fast til fjellsiden og våre guider vil ta deg tett innpå attraksjonene. Geirangerfjorden har utsikten, våre guider har historiene.

Hvor mange har dere plass til på en tur?

Våre RIB-båter har plass til opptil 12 personer. Er dere en større gruppe kan dere booke sammen. Bonseye er ikke avhengig av å fylle opp båten, så det vil variere fra gang til gang hvor mange som er med på turen. Vi tar sikkerhet og smittevern på alvor, og alle våre guider er sertifiserte båtførere.

Hva er Geiranger kjent for?

Geiranger er oppført på UNESCO sin verdensarvliste, og Geirangerfjorden byr på storslåtte naturopplevelser. Blant kjente turistmål er fossene De Syv Søstre, Friaren og Brudesløret. På Skageflå var det også kongelig lunsj under feiringen av kong Harald og dronning Sonja sitt sølvbryllup. Når du får øye på gården der den klamrer seg fast i fjellsiden på fjellhyllen er det naturlig å tenke tilbake på livene levd der oppe. Vår guidede Geiranger-båttur tar deg forbi alle disse kjente stedene, slik at du kan lene deg tilbake og nyte utsikten.

Hva slags klær bør jeg ha på meg?

Våre båter er åpne og ligger lavt mot vannflaten for å gi deg den beste opplevelsen. Du får låne flytedrakt av oss, slik at du ikke behøver å ta hensyn til påkledning. Iført denne sitter du vernet mot all slags vær, og kan fokusere på å nyte turen. Vi lover deg en opplevelse for livet i det noe av det mest spektakulære norsk natur har å by på. Alt du trenger å huske på er å ta med kamera eller fulladet mobil, for det vil garantert være mye å ta bilde av!

Er RIB-båter trygge?

Vi har siden oppstarten i 2015 ikke hatt en eneste skade verken blant passasjerer eller mannskap. Hver passasjer er likevel i tillegg forsikret gjennom Gjensidige. Det er med andre ord ingenting å være urolig for.

RELATERTE ARTIKLER

Ikke oversett nettstedet