Båt til Skageflå på kun 15 minutter

Geiranger og Geirangerfjorden er blant Norges mest yndede reisemål. Hver sommer blir den lille bygda mer yrende og folksom, godt hjulpet av dype, blå fjorder, fossefall og natur som klamrer seg til fjellsidene. Også mennesker har klamret seg fast i disse fjellsidene, noe de forlatte fjellgårdene står som vitner om, som de fraflyttede gårdene Skageflå, Knivsflå og Blomberg.

Liv levd i fjellene

Besøkende til disse gårdene får oppleve hvor strabasiøs ferden opp kunne være, spesielt med tanke på at stiene som finnes i dag er mer moderne, tilrettelagte og sikrede. Det er et under hvordan disse gårdene ble reist og vedlikeholdt, ikke minst er det fantastisk å tenke på hvordan våre forfedre formet og levde livene sine der. Et besøk med båt til Skageflå gjør at det slett ikke er vanskelig å forstå hvorfor de minste barna ble sikret med tau da foreldrene var opptatt med gårdens arbeidsoppgaver.

Besøk Skageflå med Bonseye

En tur til Skageflå starter med båt til Skageflå enten fra Geiranger sentrum eller Grande, alt avhengig av hva du foretrekker. Ved ankomst Skagehola hopper du av og begynner ferden opp mot Skageflå. Dette er bratt og delvis luftig terreng, men stien er godt sikret med rekkverk. Det er i tillegg hogd trinn i terrenget som gjør stien framkommelig for de aller fleste. Terrenget er særs bratt enkelte partier, og mindre barn bør derfor alltid følges tett av en voksen. Turen opp tar omtrent 30-45 minutter, men sett gjerne av mer tid dersom du ønsker hyppige pauser og bilder fra turen opp. Du finner drikkevannskilde på toppen, men også flere vannkilder på veien der du kan fylle vannflasken din.

Book online nå!

Båt til Skageflå

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Er stien opp til Skageflå tilgjengelig for alle?

Dersom du ønsker å gå opp stien til Skageflå fra Skagehola må du ankomme med båt. Det er ingen hemmelighet at turen opp til tider har dels luftig terreng, dette er med på å forsterke naturopplevelsen. I de mest utfordrende partiene er det samtidig hogd ut trinn. Med trinn i fjellet er stien både sikker og tilrettelagt, også med gelender på enkelte partier. Ta på gode sko, og sett av nok tid til å komme både opp og eventuelt ned igjen samme vei dersom du ønsker retur med båt.

Hva bør man forberede før man går til Skageflå?

Skageflå tur-retur med båt tar anslagsvis 2-3 timer, inkludert besøk på gården. Det er lurt å ta på seg gode sko med godt feste, og å kle seg etter været. Bonseye stiller naturligvis med redningsvest for båtturen. En matpakke smaker ekstra godt når du ankommer den vakre fjellgården, og du finner en utedo som kan benyttes. Toalettpapir kan også være greit å ha med seg. Forbered deg på en majestetisk utsikt, et sus av historie idet du ankommer fjellgården og kanskje noen såre muskler dagen derpå.

Kan turen til Skageflå kombineres med besøk til Homlongsætra?

Det er flere som velger å gjøre besøket til Skageflå til en dagstur, ved å fortsette til Homlongsætra. Det går terreng opp til Homlongsætra som ligger 544 moh, en sæter som ble benyttet som sommerbeite for de som bodde på Skageflå. Du kan fortsette fra Homlongsætra til Homlong, dette tar en times tid, og derfra går du omtrent 30 minutter langsmed fjorden på grusvei til Geiranger sentrum. Regn med å bruke 5-6 timer totalt, så ta med godt med mat og drikke og kle deg etter været. Turen er noe krevende, men kan gjennomføres av alle med god helse og noe erfaring fra turer i skog og fjell.

Ikke oversett nettstedet