Geiranger, Skageflå og båttur på samme dag

Geiranger har flere vakre destinasjoner som er tilgjengelige via båt, til fots – eller begge deler. Geirangerfjorden er, ikke overraskende, på verdensarvlisten til UNESCO, og tilbyr natur som er godt bevart og beskyttet. Fjorden byr på mange vakre naturvidundre, blant annet fossefallene Friaren, De Syv Søstre og Brudesløret.

Gå ikke glipp av fjellgårdene

Langsmed de bratte fjellene finner du også flere fraflyttede gårder som vitner om livene levd av tidligere generasjoner, flere hundre år tilbake i tid. En av disse er Skageflå, som ligger plassert 250 meter over havet, og det er vel verdt et besøk. På denne gården har det levd mennesker i flere hundre år, mennesker som har trosset naturkrefter og levd livene sine langs fjellsiden som normalt.

Bonseye bringer deg til Skageflå

Fra vår båt til Skageflå hopper du i land ved Skagehola, og treffer på stien som sniker seg oppover terrenget til den fraflyttede gården. Idet du begir deg oppover fjellet finner du steder der terrenget er særs bratt, men stien er godt sikret med steder der det er hogd ut trinn og også satt opp rekkverk. Hylla som gården er plassert på har en spektakulær utsikt, så du vil få oppleve unik natur, uforglemmelige omgivelser og et historisk innblikk på en og samme tur.

Book online nå!

Geiranger, Skageflå

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Hvordan komme seg til Skageflå fjellgård?

Ønsker du å ankomme ved Skagehola hopper du av der, etter å ha blitt fraktet med båt fra Geiranger sentrum eller Grande. Turen starter med båt i behagelig tempo, og Bonseye har tre daglige avganger i sommermånedene fra Geiranger sentrum, henholdsvis 11.35, 13.05 og 14.35. For påstigning ved Grande tar du kontakt på telefonnummer 47 96 30 91 for å avtale henting. Turen tar om lag 15 minutter, og er en fin måte å ta seg over Geirangerfjorden fra Geiranger sentrum. Skageflå er et fint utgangspunkt for å fortsette fotturen innover i fjellet og stien via Homlong og til slutt Geiranger sentrum igjen. Vi gjør oppmerksom på at stien som smyger seg fra Skageola til Skageflå er bratt, og mindre barn bør alltid følges av en voksen. Stien er uansett sikret og på de mest utsatte partiene er det hogd ut trinn i fjellet.

Hva er historien til Skageflå?

Livet i Geiranger, Skageflå og andre fjellgårder må ha vært hardt, men også godt. Gården Skageflå huset på det meste over 120 dyr, og hadde sommerbeite ved Homlongsætra. Historien forteller hvordan bonden på Skageflå gjorde stien tilgjengelig med stokker, som beleilig ble flyttet da lensammen kom og skulle kreve skatt. Han måtte dermed slukøret snu uten pengene sine. De aller yngste barna som ikke enda kunne arbeide ble visstnok sikret med tau, slik at foreldrene kunne få fred til å skikke gårdsarbeidet uten å måtte bekymre seg. Gården lå relativt godt skjermet for snøskred, men et stort jordskred i 1873 ødela mye av åkerjorda og førte sannsynligvis til delingen av gården i 1874. Med årene ble fjellgårdene fraflyttet i Geiranger, Skageflå så i 1918. I dag er gården tilgjengelig for dagsbesøk, byr på et majestetisk skue og et lite innblikk i hvordan liver på gården var.

Kan man overnatte på Skageflå?

Det er ikke mulig å slå opp telt eller overnatte på noen som helst måte på Skageflå. Det finnes derimot en rekke overnattingstilbud i Geiranger, i form av hoteller, camping og hytteutleie. Det er mulig å slå opp telt flere steder iblant Geiranger sin vakre natur, og skulle du ønske å fortsette videre til fots etter å ha nådd Skageflå finner du flere merkede naturminner på veien. Ønsker du å besøke Geiranger, Skageflå med overnatting og å oppleve den vakre naturen har Geiranger helt sikkert en løsning som passer deg.

Hvilke andre severdigheter finnes i nærheten av Skageflå?

Idet du står på fjellhyllen der Skageflå ligger har du utsikt rett mot fossene De Syv Søstre samt fjellgården Knivsflå på den andre siden. Bonseye arrangerer fjordturer med ribbåt der du får oppleve Geirangerfjorden fra båt, og se de kjente fossefallene inkludert Friaren og Brudesløret. Du kan oppleve fossevandring, fjordsafari eller gåturer i fjellet. Geiranger har opplevelser som passer for alle, og det medfølger alltid en uforglemmelig utsikt. Med en lokal guide fra Bonseye får du også de lokale historiene og unik lokalkunnskap.

Ikke oversett nettstedet