Tur til Skageflå – la oss bring deg tilbake til en svunnen tid

Geirangerfjorden ligger i Sunnmøre og er hele 15 kilometer lang. Innerst i fjorden finner du Geiranger, som er kjent for sine frodige, bratte fjellpartier og sitt blå-grønne fjordvann. De majestetiske fjellene som omkranser Geirangerfjorden ble dannet under den siste istiden, og på det dypeste er fjordene opptil 6-700 meter dype. Fjellene står hele opp 2 000 meter over fjorden.

Geirangerfjorden er et av Norges hyppigste besøkte steder, og ikke uten grunn. Langs Geirangerfjorden finner du blant annet De Sju Søstre, Friaren, Brudesløret og flere fraflyttede fjellgårder som klamrer seg fast i terrenget. En av disse gårdene er Skageflå. Gården ble skrevet inn i historiebøkene allerede i 1613, dog hadde nok gården sett mennesker lenge før dette. Skageflå var blant de rikeste gårdene, og huset på et tidspunkt over 120 dyr.

En tur til Skageflå innebærer både fantastisk utsikt og et historisk innblikk i livet som ble levd på gården for hundre år siden.

Book online nå!

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Hvorfor er Skageflå et populært reisemål?

Det er ikke uten grunn at kongeparet feiret sitt sølvbryllup på Skageflå i 1993. Dronning Sonja valgte selv å gå opp den bratte stien, der hun møtte kongelige fra hele Europa som deltok på feiringen. Den historiske Geirangergården ble fraflyttet i 1918, og i dag er vi så heldige å kunne besøke området for å få et lite innblikk i historien som er låst til dette stedet. Akkurat før bjørketrærne gir tapt mot fjellets harde natur har Skageflå funnet sin plass og biter seg fast i sin usannsynlige plassering. Det er et under å tenke på hvordan disse husene i sin tid ble reist, og hva som skulle til for å klare dette. Utsikten ned mot den vakre fjorden, nabogården Knivslå og De Syv Søstre på den andre siden av fjorden gir en majestetisk innramming av gården. En tur til Skageflå er et minne å bære med seg for livet.

Hvordan er turen opp til Skageflå?

Turen starter med båt enten fra Grande eller Geiranger sentrum. Ved ankomst Skagehola hopper du av og begir deg opp stien til gården som ligger 250 meter opp i terrenget. Terrenget er særs bratt enkelte steder, og ved noen punkter er det laget trinn i fjellet samtidig som de mest luftige delene av stien er sikret med rekkverk. Mindre barn før følges av foreldre av sikkerhetshensyn. En tur til Skageflå tar et sted mellom 30 og 45 minutter, og kan gjennomføres av de aller fleste som er i vanlig fysisk form. Husk gode sko og godt med drikke – eller iallfall en flaske til å fylle på med fjellvann. Et kamera til å forevige utsikten kan få minnene om turen til å vare enda lenger.

Jeg har hørt at stien opp til Skageflå er vanskelig, stemmer det?

De aller fleste vil klare en tur til Skageflå, ettersom de mest luftige og bratteste partiene av stien er sikret med blant annet rekkverk og trinn. I de bratteste partiene er det hogd ut trinn, hvilket gjør at stien er sikret. Det er en klar fordel med gode sko, og at du setter av god tid til å gå den bratte stigningen, slik at du kan ta pauser og nyte utsikten underveis. Denne turen har blitt gjennomført av turgåere i alle aldre, enten med litt hjelp eller god tid. For familier med små barn bør man vurdere om det kan være greit å bære de minste eller å sette av god tid til stigningen opp. Vi garanterer at innsatsen er verdt det; når du kommer opp til Skageflå vil du oppleve en utsikt du sjelden har sett maken til.

Hvordan bestiller jeg tur til Skageflå?

Bonseye tilbyr tre avganger om dagen fra Geiranger sentrum – klokken 11.35, 13.05 og 14.35. Ønsker du påstigning ved Grande tar du kontakt på telefonnummer 47 96 30 91, så ordner vi det. Turen tar omtrent 15 minutter, og vi stiller naturligvis med redningsvester og godt humør. Vi har meget konkurransedyktige priser, du betaler kun 100 kr, pluss gebyr.

Ikke oversett nettstedet