Geirangerfjorden sitt eget, yndige brudeslør

Visste du at det er hele 8 steder i Norge hvor du kan oppleve fossefall kalt ‘Brudesløret’? Blant de aller mest kjente er nok den du finner i Geirangerfjorden, kanskje også takket være de andre fossene som er kjent som ‘De Syv Søstre’ og ‘Friaren’. Like vest for ‘De Syv Søstre’ finner du Geirangerfjorden sitt brudeslør, skapt av smeltevann fra breene. Den vakre sprayen fra fossen skaper den yndige assosiasjonen til et brudeslør, og fossen byr på en fantastisk fin regnbue når solen bryter med vannstrålene.

Opplev fossene sammen

De tre fossene bærer unektelig navn som enkelt kan assosieres med hverandre. ‘De Syv Søstre’ skal ha drevet ‘Friaren’ til formen sin – en flaske, etter gjentatte frieriforsøk uten hell. Man kan da undre seg over hvordan ‘Brudesløret’ passer inn i det hele. Kanskje tolker man det dithen at det er håp, eller man kan tenke at fossefallet står som en ertende påminner om hva som kunne ha blitt for ‘Friaren’. Vi i Bonseye har ikke svaret på dette, men vi bistår gjerne med å bringe deg tett opptil fossefallene slik at du kan finne svaret selv.

Opplev fjordene og fossefallene tett på

Det finnes knapt en bedre måte å oppleve Geirangerfjorden på enn om bord i en RIB. Geiranger er kjent for den vakre fjorden, fossefallene og den uvørne naturen. Bonseye tilbyr turer med RIB-båt på fjorden, der du kan lene deg tilbake og nyte attraksjonene fra første rad. I RIB-båten kommer du tett på naturen, og med god manøverbarhet sikrer våre dyktige båtførere deg en unik opplevelse. Du får i tillegg biter av lokalhistorie av våre guider som gjør opplevelsen komplett. Vi gleder oss til å ønske deg velkommen om bord!

RIB Geiranger: Sightseeing utenom det vanlige
Ikke oversett nettstedet