Båt Geiranger – Skageflå: En tur tilbake i tid

I Geirangerfjorden ligger flere fraflyttede fjellgårder som forteller historien om livene levd for flere generasjoner siden, både harde og interessante liv som setter sine spor. En av de mest kjente gårdene man kan besøke i dag er den en gang så velgående Skageflå, gården som ligger på en fjellhylle med utsikt som tar pusten fra en.

Kongelig besøk

I 1993 valgte Dronning Sonja og Kong Harald å feire sitt sølvbryllup på Skageflå i Geiranger. Kongelige gjester fra hele Europa tok turen for å markere den store dagen, i storslagen natur 250 meter over havet. Det er med god grunn kongeparet valgte denne fantastiske destinasjonen, en fraflyttet fjellgård som biter seg fast i terrenget fjellet i fjorden. Gården daterer tilbake til 1613, men var trolig bosatt langt tidligere.

Ta turen til Skageflå med Bonseye

Når du skal besøke Skageflå er det et godt utgangspunkt at turen starter med båt Geiranger- Skageflå. Du blir kjørt ut på Geirangerfjorden fra Geiranger sentrum til Skagehola, hopper av og begynner ferden opp til Skageflå. Terrenget er særs bratt enkelte partier opp til fjellgården, men stien er godt sikret med rekkverk og trinn i fjellet. Tilretteleggingen av stien gjør at dette er en tur som kan gjennomføres av de aller fleste. Stien opp til Skageflå er valgt av mange som tur, også av barnefamilier, men mindre barn bør alltid følges av en voksen.

Book online nå!

Båt Geiranger – Skageflå

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Kan man gå fra Skageflå til Homlongsætra?

Ønsker du å gå videre fra Skageflå til Homlong, kan det være lurt med båt Geiranger – Skageflå. Etter å ha nådd Skageflå, gjennom en sti der du går rett innenfor stupkanten, er turen til Homlongsætra en fin fortsettelse. Homlongsætra, med sine 544 meter over havet, er en stigning med dels luftig terreng. Du kan beregne å bruke mellom 2 og 3 timer fra Skageflå til Homlongsætra. Turen fra Homlongsætra til Homlong går i raskere tempo, og du får en unik turopplevelse da du hele veien beveger deg rett innenfor stupkanten mot fjorden. Det ligger flere kulturminner lags veien. Ferdsel skjer alltid på eget ansvar, så gjør gjerne en vurdering før utreise og forhør deg om forholdene den aktuelle dagen.

Hvordan kommer man seg til Skagehola?

Skagehola er kun tilgjengelig via båt, derfra går du stien opp til Skageflå. Bonseye har tre daglige avganger i hele sommer fra Geiranger sentrum: klokken 11.35, 13.05 og 14.35. Vi kan også hente deg ved Grande Fjord Hotel etter avtale om du kontakter oss på telefon 47 96 30 91 i god tid i forveien. Det er en uslåelig følelse å sitte i båt ut Geirangerfjorden fra sentrum, tett på naturen og med sjøsprøyt rundt deg. Vi kan også frakte deg tilbake om du ønsker retur til Geiranger sentrum eller Grande Fjord Hotel etter å ha besøkt Skageflå.

Hva trenger man å ta med seg på turen til Skageflå?

Ønsker du å kjøre båt Geiranger- Skageflå, tar Bonseye seg av sikkerheten på sjøen. For turen opp til fjellgården er det viktig å kle seg etter forholdene, med gode sko og tøy som passer værforholdene. Ta gjerne med mat, spesielt om turen går videre til fots mot Homlong. Det finnes egen drikkevannskilde på Skageflå, om du ikke har vann i flasken fra før. Du finner også en utedo oppe på Skageflå, så ta også med toalettpapir. Husk å ta med et kamera, da det blir nok av muligheter til å forevige den vakre naturopplevelsen.

Kan man overnatte på Skageflå?

Det er ikke mulig å slå opp telt eller overnatte på noen som helst måte på Skageflå. Det finnes derimot en rekke overnattingstilbud i Geiranger, i form av hoteller, camping og hytteutleie. Det er muligh å slå opp telt flere steder i Geiranger sin vakre natur, og skulle du ønske å fortsette videre til fots etter å ha nådd Skageflå finner du flere merkede naturminner på veien.

Ikke oversett nettstedet