Den fascinerende fjellgården Skageflå

Blant de bratte fjellhyllene i Geirangerfjorden finner du en som klamrer seg til livets rett oppe i terrenget. Ifølge lokale sagn lå gården Skageflå så utilgjengelig til at da lensmannen skulle kreve inn skatt for gården fjernet beboerne ganske enkle tømmerstokkene. Uavhengig av om skatten ble innkrevd eller ei, er dette en gård med sjel og ynde. Den har med jevne mellomrom vært bebodd, og de som valgte gården som sitt hjem ble vant til å leve med farene livet bød på oppe på fjellhyllen.

Med livet som innsats

Arbeid var ment for alle familiens medlemmer, og frem til de yngste kunne delta ble de visstnok sikret med tau til huset slik at de ikke skulle gå utfor kanten. Velger du å besøke Skageflå, ved å klatre opp stien som snor seg mellom fjellet, er det ikke vanskelig å forstå at beboerne ved gården måtte ty til kreative løsninger for å sikre at alle kunne leve og bo der. Gården har vært fraflyttet i vel 100 år nå, og de siste beboerne reiste i 1918. Siden den gang har kongelige besøkt stedet, og Dronning Sonja var nok med på å bestemme at dette skulle være lokalet for hennes sølvbryllup med Kong Harald i 1993. Riktignok ikke med livet som innsats.

RIB-båt til Skagehola

Ønsker du å gå turen opp til Skageflå, kan Bonseye frakte deg til Skagehola. Herfra går du turen opp til Skageflå, og velger selv om du ønsker å fortsette over fjellet eller å gå ned igjen for å fraktes tilbake med båt. En Geiranger-båttur er nok den aller fineste måten å oppleve denne vakre delen av Norge på. Du kan kombinere Skageflå med en guidet tur av fjorden med alt den har å by på, eller du kan velge å kun besøke den trolske fjellgården.

RIB Geiranger: Sightseeing utenom det vanlige
Ikke oversett nettstedet