Båttur Geiranger: En opplevelse for livet

Har du alltid hatt en drøm om å se mer av Norge? Overraskende mange nordmenn har ikke enda opplevd det som regnes som verdens mest spektakulære natur (den norske naturen). En av disse juvelene er Geirangerfjorden, som både må sees og oppleves. Det er derfor helt essensielt at du ved et besøk får med deg en båttur i Geiranger.

Hvorfor velge Bonseye?

Det finnes en rekke tilbydere av båttur i Geiranger, men Bonseye skiller seg ut på flere områder:

  • Miljøvennlig: For Bonseye skal ikke båtturen bare være den beste måten å oppleve Geirangerfjorden på, den skal også være til det beste for naturen. Vi har derfor investert i miljøvennlige alternativer, og per dags dato har vi en elektrisk båt og en lavutslippsbåt. Enda to lavutslippsbåter er i produksjon, og vi har som mål å få disse på vannet i løpet av året. Du kan altså nyte en tur til Geiranger helt uten dårlig samvittighet. De nye båtene lager i tillegg nesten ikke bølger, og vi er derfor heller ikke til sjenanse for alle som padler kajakk.
  • Stillegående: Det fantastiske med elektriske båter er at de, på samme måte som elektriske biler, er stillegående. Du slipper med andre ord å bli plaget av høy lyd og kan ta inn over deg alle de naturlige lydene langs fjorden.
  • Erfaring: Bonseye har lokale guider og lang og bred maritim erfaring. Det gjør at du kan føle deg trygg og ivaretatt når du suser forbi De Syv Søstre, Friaren og Brudesløret.
  • Lokalkjente: Våre guider bor på en fjellgård 300 meter over fjorden, og har en levende interesse for dem som bodde på lignende plasser langs fjorden. Med historiefortellinger knytter vi fortid og nåtid sammen; gjennom spennende historier som startet for 9 300 år siden og ender i dag. Du får med andre ord ikke bare oppleve naturen på sitt beste, men også et unikt syn på Geirangerfjorden gjennom fortellingene.
  • RIB-båter: Mens noen aktører foretrekker større båter som kan frakte flest mulig mennesker, ønsker Bonseye å gi sine kunder en annerledes opplevelse. Velger du oss, vil du komme tett på naturen i en intim setting med maksimalt 12 personer i båten. Du kan stille spørsmål til guidene om det du lurer på underveis, i tillegg til å få en sightseeingtur med litt spenning.
Båttur Geiranger: En opplevelse for livet

Gå ikke glipp av en unik opplevelse

Overrask familien eller venner med en båttur på 1 time i Geiranger. Skulle du få besøk fra utlandet, har vi også guidede turer på engelsk. Dersom du vet når du ønsker å ta turen, kan du enkelt se hva som er tilgjengelig av plasser her på nettsiden. Der finner du både klokkeslett og priser, og kan bestille plass direkte via nettbutikken. Skulle du ha spørsmål, hører vi gjerne fra deg. Ta kontakt med oss på telefon 479 63 091, send en e-post til post@bonseye.no eller send en melding på Facebook.

Book online nå!

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Kan jeg bestille en båttur selv under pandemien?

I Bonseye holder vi oss alltid oppdaterte på alle gjeldende regler og retningslinjer, og ønsker absolutt ikke å utsette våre kunder for noen form for smittefare. Du kan med andre ord trygt bestille en båttur i Geirangerfjorden, men smittevernregler vil diktere hvordan turene legges opp og om det eventuelt vil måtte være kanselleringer/utsettelse. Dette kan for eksempel være i forhold til maksimumsantall passasjerer eller om lokalsamfunnet har et aktivt smitteutbrudd og tilreisende frarådes. Vi vil alltid informere våre kunder dersom noe slik skulle inntreffe, og du vil selvsagt få refundert det du har betalt for turen om det skulle bli kansellering. Har du spørsmål? Du er velkommen til å kontakte oss direkte for å høre mer om blant annet smittenivå i området og våre smittervernrutiner.

Hva slags historier vil guidene dele?

Livet på de fraflyttede fjellgårdene langs Geirangerfjorden kunne være hardt og farefullt, hvor gleder og sorger gikk hånd i hånd. På guidede turer med Bonseye forsøker vi å formidle ulike glimt av disse livene, fra bryllupsfester med bugnende matbord, til sykdom og ulykker, fra slåttearbeid og til vinterens utfordringer. Mange av gårdene er restaurerte og kan sees fra fjorden, mens andre er tatt av snøskred og stein- og jordskred og er dermed tapt for ettertiden. Men bygdebøker, ildsjeler som møtte de siste menneskene som bodde på gårdene og offentlige arkiv forteller sine historier, og er våre kilder for ekte historier.

Hvor lenge varer båtturene deres?

Bestiller du tur med oss vil du nyte en time med fjordsightseeing. Ettersom alle våre turer foregår i RIB-båter, vil du samtidig få mer ut av turen enn om du velger en vanlig sightseeingbåt, da våre båter er langt raskere og bringer deg nærmere naturen slik at du kan se attraksjoner som fossefallene de syv søstrene på nært hold.

Vil det være kaldt i en RIB-båt?

Det kan kanskje høres kaldt ut, men når sola skinner og sommeren står for døren blir det herlig varmt i Geiranger. Men, vi forventer selvsagt ikke at sola alene skal være nok – det finnes regnfulle og kalde dager også. Du vil derfor få utdelt en flytedress før vi drar ut på fjordeventyret, som garantert vil holde deg tørr og varm under hele turen.

Hvor finner jeg bilder fra båtturene?

Ved siden av bildene her på nettsiden vår, kan du finne enda flere på Instagram. Vi er selvsagt tilstede på bildedelingsplattformen for å vise deg nøyaktig hva du kan forvente deg om du begir deg ut på et eventyr med oss. Om vi ikke enda har overbevist deg, la bildene snakke for seg selv!

Er det trygt å kjøre i en RIB-båt?

Grunnet skader i tilknytning havrafting har RIB-båter fått et frynsete rykte det er vanskelig å riste av seg. Bonseye driver ikke med havrafting, og Geirangerfjorden er i tillegg et lukket fjordsystem med lite bølger. Vi har siden oppstarten i 2015 ikke hatt en eneste skade verken blant passasjerer eller mannskap. Hver passasjer er likevel i tillegg forsikret gjennom Gjensidige. Det er med andre ord ingenting å være urolig for.

Ikke oversett nettstedet