Båt Skageflå – Den beste måten å ankomme fjellgården

Geirangerfjorden er et vakkert skue, med sine standhaftige fjellgårder som biter seg fast i terreng og natur. I dag er fjellgårdene fraflyttede, men sporene etter livene som er levd og menneskene som hørte til der har gjort dem til populære og vakre reisemål. En av de mest besøkte gårdene er Skageflå, som er en av ti fraflyttede gårder. Stien mot gården som smyger seg oppover i fjellsiden er en opplevelse i seg selv, og en særdeles minnerik ferd. Det er ikke bare det historiske som kan friste med denne fjellgården, men også den naturlige utsmykking og den majestetiske utsikten til fossene de Syv Søstre og selve Geirangerfjorden. Fjellet og stien byr på en spennende og til dels utfordrende tur opp til Skageflå, slik at mindre barn bør følges tett av voksne.

Book online nå!

Båt Skageflå

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Passer turen til Skageflå for en barnefamilie?

Det er ingen hemmelighet at selve turen opp til Skageflå kan være en utfordring for småbarnsben, spesielt der terrenget er særs bratt. Dette betyr slettes ikke at denne turen ikke er for barnefamilier, men mindre barn kan finne veien utfordrende og bør kanskje vurderes å bæres. Turen starter med båt, og hopper du i land med noen ivrige små er turen kort og overkommelig for de fleste. Gården befinner seg 250 meter over fjorden, og de mest utsatte delene av stien er sikret. Vi ber alle familier om å gjøre sine egne vurderinger, og spør oss gjerne dersom dere er usikre eller lurer på noe vedrørende båt, Skageflå eller andre annet.

Hvor lang er turen til Skageflå?

På snaue 15 minutter er du fremme ved Skageflå med båt, enten du ønsker påstigning ved Grande eller i Geiranger sentrum. Selve gåturen opp til fjellgården er beregnet til å ta mellom 30-45 minutter, avhengig av hvem som går og hvor travelt man har det. Vel fremme kan du nyte medbragt mat, før du går turen ned igjen og sitter på med en avgang tilbake. Du kan også velge å forlenge turen, og oppleve fotturen langs fjellet til Homlong. Denne strekningen er ca. 2.4 km lang. Der stien smyger seg oppover på vei til fjellgården Skageflå og kan gi høy puls, byr turen til Homlong på en lett, fin og slak sti med flere kulturminner på veien. Fra Homlong er det om lag 30 minutters gåtur til Geiranger. Her har du vakker utsikt over fjorden og kan ta turen i eget tempo. Start turen gjerne med båt, Skageflå går du opp til og så velger du selv om du vil ta båt eller beina fatt når du skal tilbake.

Er stien opp til Skageflå tilrettelagt?

Når du ankommer med båt til Skagehola hopper du av, før du går opp stien til Skageflå. Denne stien er tro mot sin opprinnelse, og bærer preg av det livet som ble levd ved gården der ankomsten var utfordrende. I dag er de mest utsatte områdene sikret, via trinn i fjellet. Ved de vanskeligste og mest luftige partiene er det hogd ut trinn, slik at festet blir bedre. For en som er vant med å gå i fjellet, og er i grei form, vil veien opp være mer enn overkommelig. Det at det er hogd ut trinn gir mer sikring og gjør at mange fint vil både klare og også nyte turen. Regn med å bruke mellom en halvtime og en time i rolig tempo, gjerne med pustepauser på veien.

Hva bør jeg ta med meg på tur til Skageflå?

Vi kjører deg til Skagehola med båt. Skageflå fjellstue er tilgjengelig via sti, og når du når toppen kan det være velkomment med noe godt å spise og drikke. Ta derfor gjerne med mat, drikke og sitteunderlag. Godt skotøy, klær tilpasset vær og årstid og toalettpapir for turen er også praktisk. Båtturen fra Geiranger sentrum, eller Grande, tar ikke mer enn 15 minutter og krever ikke noe ekstra utstyr. God tur!

Ikke oversett nettstedet