Hva er en fjord – og hvordan best oppleve den?

I Norge finnes det over 1 000 fjorder, formet av voldsomme naturkrefter. De du finner avbildet på postkort og gjengitt av store norske kunstnere er som regel lokalisert på Vestlandet. En fjord kjennetegnes som en smal, dyp og gjerne langstrakt hav- eller innsjørenne. Norskekysten er utvilsomt et av stedene i verden som kan skryte av høyeste antall fjorder. Disse kan også være meget dype, og Sognefjorden er for eksempel hele 1 303 meter på det dypeste.

Fjordlandskapet omkranser opplevelsen

Fjordlandskap omtales gjerne som nedskåret, bratt og vilt. Dette er landskap som ble formet under og etter istiden, da isbreene trakk seg tilbake og dalene ble fylt med vann. De stupbratte fjellsidene i Geirangerfjorden er prydet av fossefall, dyreliv, frodig natur og spor av liv levd både av folk og dyr. Vi tar deg gjerne med på en uforglemmelig båttur; Geiranger og Geirangerfjorden har aldri vært vakrere enn fra første rad. Våre kunnskapsrike guider sørger for at du får en unik opplevelse som gjenspeiler lokal kunnskap og ekte engasjement.

En RIB-båt bringer deg tett på attraksjonene

Når du sitter i en av RIB-båtene til Bonseye vil du kunne kjenne, lukte og føle bevegelsene i fjorden. Du kan iaktta ørn og annen fugl som svever blant de høyeste toppene mens du kjenner sjøsprøyten i ansiktet og vinden i håret. De åpne RIB-båtene sikrer en utrolig naturnær opplevelse, der du får med deg alt fra krusningene i vannet til fuglelydene fra fjellene. Da kan det være rart å tenke på at veien ned fra der du sitter, på det dypeste er 258 meter rett ned. Rundt deg ruver fjellet opp mot 1 700 meter over havet på det meste.  

RIB Geiranger: Sightseeing utenom det vanlige

Book i dag med Bonseye. Vi står for naturopplevelsen, alt du trenger å gjøre er å møte opp! Book online nå!

Ikke oversett nettstedet