Friaren – han som etter sagnet aldri fikk ja

Planlegger du en tur til Geirangerfjorden? Da har du nok ønske om å se alle de kjente fossefallene og den vakre naturen. Vi vil tippe at du nok har det velkjente fossefallet ‘Friaren’ på listen over attraksjoner du vil få med deg. Dette fossefallet ligger på andre siden av fjorden til de syv fossefallene som er kjent som «De Syv Søstre». De syv fossefallene danner på avstand bildet av håret til syv kvinner. «Friaren» skal etter sagnet ha forsøkt seg på utallige frieriforsøk, men må slukøret betrakte søstrene på avstand. Selve fossen former det som kan minne om formen på en flaske, som sies å ha vært trøsten til frieren.

Kom nært på den vakre naturen

Selv om frieren etter sagnet fikk gjentatte nei, er både frieren og søstrene fortsatt på samme sted. De er slående vakre der vannet fra fossene i fritt fall beveger seg nedover fjellsiden. Den beste måten å se disse fossefallene på er naturligvis fra en båt. Med en RIB-båt beholder du den naturnære stemningen, samtidig som du sitter trygt plassert ledet av en dyktig guide. Du får nærhet til sjøen kombinert med trygge sjøegenskaper. Her får du se fossefallene på nært hold og kjenne sjøsprøyten i ansiktet.

Friaren sin skjønnhet kombinert med lokalhistorie

Velger du en tur med Bonseye står vi for naturopplevelsen. Med en guidet tur er du sikret å få med deg lokalhistorie og en opplevelse du sjelden vil glemme. ‘Friaren’ er kun en av flere imponerende fossefall du vil få se, i tillegg til fraflyttede gårder og dyreliv. Kontakt oss i dag dersom du har spørsmål, eller bestill en tur på våre nettsider.

Har du alltid hatt lyst til å oppleve Geiranger? Båttur på fjorden er et must og en unik opplevelse du garantert aldri vil glemme – spesielt om du velger en RIB med Bonseye.

RIB Geiranger: Sightseeing utenom det vanlige
Ikke oversett nettstedet